Menu
A+ A A-

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη χρήση της ιστοσελίδας

Βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας!

Πως κάνω παραγγελία;

dot Αφού επιλέξετε τα προΐόντα σας και βρίσκεστε στο καλάθι πατάτε το κουμπί CHECKOUT.
dot Εαν δεν έχετε δημιουγείτε λογαριασμό στο MATOU FRANCE. Είναι απαραίτητο να εγγραφείτε στο site της MATOU FRANCE προκειμένου να μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές και να έχετε τη δυνατότητα να επιστρέφετε ανά πάσα στιγμή στο λογαριασμό σας για να βλέπετε τις συναλλαγές σας.
dot Συμπληρώνετε τα στοιχεία αποστολής και τα στοιχεία χρέωσης.
dot Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής αποδεχθείτε τους όρους χρήσης και ολοκληρώστε την παραγγελία σας.
dot Με την επιτυχή ολοκλήρωση θα δείτε μια περίληψη της παραγγελίας και θα παραλάβετε αντίστοιχο email.

 

Ποιοι είναι οι τρόποι πληρωμής;

dot Αντικαταβολή κατά την παράδοση του προϊόντος (ισχύει μόνο για τους καταναλωτές εντός Ελλάδος). Στην περίπτωση αυτή ο πελάτης θα επιβαρύνεται με χρέωση 2,00 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23%).
dot Πιστωτική (VISA, MASTERCARD)
dot PAY PAL

 

Υπάρχει ασφάλεια στις συναλλαγές;

 

verisign-logo


H Ιστοσελίδα www.matoufrance.com χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, όπως ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας, το όνομα και η διεύθυνσή σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά την μεταφορά τους μέσω του Internet. Το πιστοποιητικό SSL της MATOU FRANCE έχει εκδοθεί από την πρωτοπορο εταιρεία πιστοποίησης VeriSign. Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (web sites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers).

 

 

Μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία μου;

Η MATOU FRANCE δε σας δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσετε την παραγγελία σας.

 

Γιατί δε γίνεται δεκτή η πιστωτική μου;

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι, που δεν γίνεται δεκτή η πιστωτική σας κάρτα, και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε στην τράπεζά σας για να σας ενημερώσει.

 

Που απευθύνομαι σε περίπτωση προβλήματος με την παραγγελία μου;

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την παραγγελία σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους ακόλουθους τρόπους:
dot μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ
dot μέσω τηλεφώνου στο 210 5738208 / 210 5738211
dot μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Μπορώ να προσθέσω ένα προϊόν στην παραγγελία, που μόλις έβαλα;

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πραγματοποιήσετε καινούργια παραγγελία.

 

Τι κάνω σε περίπτωση που ένα προϊόν λείπει από την παραγγελία μου;

Σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) για την επίλυση του προβλήματος.

 

Τι κάνω σε περίπτωση που παραλάβω κάτι που δεν ήταν στην παραγγελία μου;

Σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) για την επίλυση του προβλήματος.

 

Επιβεβαιώσατε την παραγγελία μου αλλά έχω λάβει ένα e-mail που με ενημερώνει ότι δεν υπάρχει απόθεμα στο συγκεκριμένο προϊόν.
Γιατί συνέβη αυτό;

Δυστυχώς, παρ’ όλο που το σύστημά μας κατά την πραγματοποίηση της παραγγελίας σας, έδειξε ότι υπάρχει απόθεμα στο συγκεκριμένο προϊόν, κατά την συλλογή του από την αποθήκη μας διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Στη σπάνια αυτή περίπτωση υποχρεούμαστε να ακυρώσουμε την παραγγελία σας χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση.

 

Με ποιες εταιρείες μεταφορών συνεργάζεστε;

Για τις αποστολές εντός Ελλάδος η MATOUFRANCE συνεργάζεται με την εταιρεία "Γενική ταχυδρομική". Όσον αφορά σε αποστολές σε χώρες του εξωτερικού η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται μέσω της "UPS".

 

Σε πόσο καιρό παραλαμβάνω την παραγγελία μου και με ποιο κόστος;

Ελλάδα

Όλες οι αποστολές εντός Ελλάδος είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι αποστολές εντός Αττικής και στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδος, πραγματοποιούνται σε διάστημα 4-5 εργάσιμων ημερών.


Εξωτερικό

Όλες οι αποστολές εκτός Ελλάδος, πραγματοποιούνται σε διάστημα 4-5 εργάσιμων ημερών. Η ενημέρωση κόστους γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την εταιρεία.


Σημείωση:

Όσες παραγγελίες καταχωρούνται μέχρι τη 15:30 (ώρα Ελλάδας), επεξεργάζονται από εμάς την ίδια ημέρα, ενώ πέραν αυτής της ώρας οι παραγγελίες επεξεργαζόμαστε την επόμενη ημέρα. Όσες παραγγελίες καταχωρούνται την Παρασκευή μετά τη 15:30 (ώρα Ελλάδας) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επεξεργάζονται τη Δευτέρα.

Μπορώ να παρακολουθήσω την πορεία της παραγγελίας μου;

Στις αποστολές εντός Ελλάδος κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας λαμβάνετε ενημερωτικό e-mail που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη πραγματοποίησή της. Στις αποστολές του εξωτερικού ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την παραγγελία του μέσω του tracking number που του παραχωρείται από την UPS με σχετικό e-mail μετά την επίτευξη της παραγγελίας του. Για να να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας πατήστε εδώ.

 

Έχει καθυστερήσει η παράδοση της παραγγελίας μου.Τι πρέπει να κάνω;

Στην περίπτωση που η παράδοση έχει καθυστερήσει παραπάνω από το αναμενόμενο διάστημα, που ορίζεται, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , είτε μέσω τηλεφώνου στα 210 5738208 / 210 5738211 και θα προχωρήσουμε στην επίλυση του προβλήματος.

 

Τι γίνεται στην περίπτωση που απουσιάζω κατά τη διάρκεια παράδοσης της παραγγελίας μου;

Αν το εμπόρευμα φτάσει στον προορισμό του και απουσιάζετε, τότε τόσο στην Ελλάδα η "Γενική ταχυδρομική" όσο και στο εξωτερικό η UPS θα προσπαθήσουν άλλες 2 φορές, τις επόμενες εργάσιμες ημέρες, έτσι ώστε να σας παραδώσουν την παραγγελία σας. Σε περίπτωση που τελικά η αποστολή δεν επιτευχθεί τότε η παραγγελία σας επιστρέφει αυτομάτως σε εμάς όπου αναλαμβάνουμε να επικοινωνήσουμε εκ νέου μαζί σας.

 

Ο Φ.Π.Α. συμπεριλαμβάνεται στην τιμή;

O Φ.Π.Α. των προϊόντων συμπεριλαμβάνεται στην αναγραφόμενη τιμή.

 

Ποια είναι η πολιτική των επιστροφών;

Η MATOU FRANCE σας παρέχει τη δυνατότητα να επιστρέψετε κάποιο προϊόν μέσα σε 14 ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής του, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο επιστροφής που θα βρείτε στην συσκευασία της παραγγελίας σας. Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχετε το έντυπο αυτό στα χέρια σας, μπορείτε να το εκτυπώσετε από εδώ. Για την επιστροφή προϊόντων υπάρχουν οι εξής επιλογές:
dot Πίστωση: Πίστωση στο λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, ίση με την αξία του προϊόντος που επιστρέψατε με σκοπό να την χρησιμοποιήσετε για επόμενη αγορά. Η πίστωση ενεργοποιείται από τη στιγμή που παραλαμβάνουμε την επιστροφή σας και ενημερώνεστε με σχετικό e-mail. (Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την επιλογή Πίστωση στο ειδικό «Έντυπο Επιστροφής»)
dot Επιστροφή χρημάτων: Επιστροφή των χρημάτων σας γίνεται σε διάστημα 30 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε την επιστροφή σας στην πιστωτική κάρτα με την οποία κάνατε την πληρωμή ή στο λογαριασμό Paypal από τον οποίο έγινε η πληρωμή ή στο λογαριασμό τραπέζης που θα μας υποδείξετε στο έντυπο επιστροφής. (Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την επιλογή Επιστροφή χρημάτων στο ειδικό «Έντυπο Επιστροφής»)

Προσοχή:
dot Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το προϊόν να βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία και στην ίδια άριστη κατάσταση στην οποία το παραλάβατε μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης και συμπεριλαμβανομένων των ειδικών σημάνσεων του προϊόντος (καρτελάκια).
dot Για λόγους υγιεινής, η εταιρεία μας δεν θα δέχεται επιστροφές μαγιό, κολάν, κορμάκια, καλσόν και σκουλαρίκια. Όλα τα προϊόντα που επιστρέφονται στις αποθήκες της MATOU FRANCE υπόκεινται σε σχολαστικό ποιοτικό έλεγχο.
dot Οι επιστροφές γίνονται δεκτές αποκλειστικά και μόνο στην έδρα της εταιρείας μας: MATOU FRANCE, 'Aστρους 11, 131 21, Ίλιον, Αθήνα

 

Υπάρχει κάποια χρέωση για την επιστροφή;

Σε περίπτωση που ο λόγος επιστροφής αφορά σε λάθος της εταιρείας η MATOU FRANCE δεσμεύεται να αποστείλει εκ νέου courier στην διεύθυνση, που μας έχετε ορίσει, για την παραλαβή της παραγγελίας με δικά της έξοδα. Στην περίπτωση που ο καταναλωτής επιθυμεί την επιστροφή της παραγγελίας του χωρίς να υπάρχει υπαιτιότητα της εταιρείας τότε τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον ίδιο τον καταναλωτή. Από τη στιγμή που το προϊόν φύγει από εσάς, η MATOU FRANCE το παραλαμβάνει εντός 1-2 εργάσιμων ημερών για τις επιστροφές εντός Ελλάδος και μέσω της "Γενικής Ταχυδρομικής" ή εντός 3-5 εργάσιμων ημερών για επιστροφές από χώρες του εξωτερικού μέσω της UPS. Σε περίπτωση που επιλέξετε άλλες μεταφορικές εταιρείες, δεν μπορούμε να παρέχουμε καμία εγγύηση για τους χρόνους παραλαβής των προϊόντων που μας επιστρέφετε. Αφού παραλάβουμε το προϊόν, θα επεξεργαστούμε άμεσα το αίτημα σας και θα σας ενημερώσουμε με e-mail για τον τρόπο διεκπεραίωσή του. Η MATOU FRANCE θέλοντας να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, σας δίνει το δικαίωμα να υποβάλετε οποιοδήποτε παράπονό σας ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ.

 

Πως θα γνωρίζω ότι έχει γίνει παραλαβή του επιστραφέντος προϊόντος;

Όταν το προϊόν φτάσει στις αποθήκες μας θα λάβετε σχετικό ενημερωτικό e-mail.

 

end faq

shop round bebe
 shop round boy
shop round girl

Σύνδεση ή Εγγραφή

MatouFrance
catbox
cap
feathers